Beschrijving

De Slotrampweg was ooit de toegangsweg tot het prachtig kasteeltje van de fam. Ramp in de bossen van de heerlijkheid Bergen (16e -18e eeuw).  Dit kasteel stond bekend onder verschillend namen t.w. Rampenbosch of Rampenburg, Huize te Ramp of Slot Ramp. Er hangt zelfs een tekening van het kasteel in het Rijksmuseum! Het zit de familie Ramp echter financieel niet erg mee en in 1739 wordt het Slot verkocht aan Graaf Willem Adriaan van Nassau (Heer van Bergen). Het Slot vervalt meer en meer en wordt helaas in 1775 afgebroken. U kunt zich vast wel voorstellen dat hier, in deze prachtige bosrijke omgeving een bijzondere sfeer heerst. Juist op deze unieke plek, aan de rand van het prachtige dorp Bergen, nabij duinen, polder en op ong. 3 km van het strand, mogen wij u deze goed onderhouden en ruime villa op 1100 m2 grond te koop aanbieden. 

Indeling; U komt binnen in de entree met garderobe en deur naar het souterrain, waar de zeer ruime dubbele garage is gesitueerd. Het centrale gedeelte van het huis is de grote hal van waar u elke ruimte in het huis kunt betreden. Rechts van u bevindt zich de zeer ruime living met open haard en middels openslaande deuren komt u op het grote houten terras en in de tuin (ZW). De grote ramen zorgen voor een mooie lichtinval (ondanks de vele bomen) en fraai uitzicht rondom. De woonkeuken met openslaande deuren grenst ook aan dit houten terras en beschikt over diverse inbouwapparatuur.  De bestaande keuken werkt nog prima, maar is al wat ouder. Tegenover de keuken ligt de ruime eetkamer, welke middels glazen dubbele deuren afgesloten kan worden  (woon- en eetkamer, samen ong. 57 m2).  Een lange lichte gang met gastentoilet en prachtige hoge dakramen separeert het slaapgedeelte van het woongedeelte. In het slaapgedeelte bevinden zich 4 slaapkamers; 1 zeer ruime slaapkamer en 2 van goede afmeting, die samen een toilet- en doucheruimte delen. De zeer ruime master bedroom is aan de achterzijde van de woning gesitueerd met zicht op de tuin en heeft een luxe badkamer voorzien van Cleopatra stoomdouche, ligbad met whirlpool, badkamermeubel met dubbele wastafel, een bidet en een toilet. Naast de dubbele garage met aansluiting voor was- en droogmachine en bediening van de beregeningsinstallatie (eigen bron), treft u in het souterrain ook een werkkast en de CV- ruimte aan. De prachtige bostuin, met vrijstaande houten blokhut voor uw fietsen en uw tuinspullen, completeert deze bijzondere villa, Uiteraard kunt u parkeren op eigen terrein, er is genoeg ruimte voor meerdere auto’s. 
Een geweldig huis met veel leefruimte op een hele bijzondere locatie!


Ziet u uzelf al wonen op deze prachtige plek, dichtbij het strand ? Ik nodig u van harte uit om een afspraak te maken voor een bezichtiging !

Bijzonderheden

-	Licht en zeer ruim familiehuis, extra licht door meerdere dakramen 
-	6 Kamers en 2 badkamers
-	Onder architectuur gebouwd door de architectenbureau Prof. Ir. P.H. Tauber BV uit Alkmaar.
-	In 2000 gemoderniseerd en geïsoleerd
-	Zonnig, terras en tuin aan de achterzijde op het zuidwesten
-	Vloerverwarming in alle kamers
-	Alle kamers hebben een bijzondere hoogte 
-	Ruime Uitbouwmogelijkheden- - groot bouwvlak
-	Gesitueerd in prachtige bosrijke omgeving
-	Op zeer korte afstand van het strand
-       Electrische poort
-       Heel veel leefruimte

Kenmerken