Verkoop

Gratis bouwkundige keuring t.w.v. €375,-

Als VBO-verkoopmakelaar sta ik voor u klaar vanuit mijn kantoor aan de Voorweg 13 in Schoorl. Omdat ik al ruim 25 jaar actief ben in de omgeving van Bergen en Schoorl is deze regio mij zeer bekend. In al die jaren heb ik een mooi en gedegen netwerk opgebouwd.

Ik neem ruim de tijd voor u en regel alles met veel persoonlijke aandacht en oog voor elk detail. Als makelaar hecht ik veel waarde aan goed luisteren zodat ik als geen ander begrijp wat uw wensen zijn en goed kan inschatten welke mogelijkheden er zijn om uw woning zo goed mogelijk te verkopen. Ik steek veel tijd en energie in de kennismaking met u en uw woning. En zorg vervolgens, steeds in samenspraak met u, voor een soepel verloop van het hele verkoopproces. Ik bied Service op Maat, met een gedegen stappenplan en geheel afgestemd op uw persoonlijke wensen.

ALEXA HOUSING doet het!

Wat kan ik voor u betekenen?

 • Ik ken de markt als geen ander en kan deskundig zoeken, oordelen en vergelijken.
 • Ik onderhandel professioneel en begeleid het gehele verkoopproces.
 • Ik heb oog voor de zakelijke en emotionele kant die bij de verkoop van uw nieuwe woning komt kijken.

Waarom uw huis verkopen bij Alexa Housing?

Ik bied u een geheel nieuw concept en vele extra’s. Wat dacht u van een gratis bouwkundige keuring bij de verkoop van uw woning? Ja, u leest het goed! Als eerste makelaar in Nederland bied ik al mijn klanten een gratis bouwkundige keuring t.w.v. € 375,- aan als ik uw woning mag verkopen! De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door Perfectkeur, een onafhankelijk landelijk werkend bureau – www.perfectkeur.nl.

Nu denkt u wellicht: ‘Een bouwkundige keuring wordt toch altijd door de koper geregeld? Ja, dat klopt, maar ik draai de zaken om waarmee een nieuwe kijk op woningverkoop ontstaat. Een eigen bouwkundige keuring geeft u als verkoper namelijk veel voordelen bij het verkoopproces. En ook uw koper heeft er voordeel van. Een win/win situatie voor beiden!

De makelaar met hart voor uw huis!

Voordelen voor u als verkoper:

 • Een huis dat al bouwkundig gekeurd is, blijkt extra interessant voor kopers. De koper hoeft het tenslotte niets meer te regelen en ook geen extra kosten te maken.
 • Geen tijdverlies. De onderhandelingen kunnen direct beginnen, want de bouwkundige staat is duidelijk. Dit komt uw onderhandelingspositie ten goede.
 • Geen risico meer van ontbinding van de koopovereenkomst na vier weken door een tegenvallende bouwkundige keuring.
 • Geen risico meer op het afhaken van potentiële kopers. De koper zal de getekende koopovereenkomst niet meer binnen vier weken hoeven ontbinden door tegenvallend resultaat van de bouwkundige keuring (ontbindende voorwaarde). De koper heeft het bouwkundige rapport tenslotte al in handen. Zodoende vermijdt u een hernieuwde opstart van het verkoopproces. En de noodzaak om een nieuwe koper te vinden.
 • U voldoet als verkoper aan uw meldingsplicht.

Voordelen voor de koper van uw woning:

Voor een koper is het zeer aantrekkelijk om een woning te kopen met een gratis bouwkundig rapport:

 • Geen extra kosten en geen geregel.
 • Geen tijdverlies van ontbindende voorwaarde van ca. 4 weken. Onderhandelingen kunnen meteen beginnen – de bouwkundige staat is duidelijk.
 • De koper weet wat hij koopt. Hiermee voldoet deze ook meteen aan zijn onderzoeksplicht.

Meer voordeel voor koper bij het verkrijgen van een hypotheek bij banken

 • Geen tijdverlies bij aanvragen van hypotheek, het bouwkundige rapport kan meteen worden overlegd.
 • Banken eisen vaak een bouwkundige keuring bij huizen met NHG-hypotheek. Koper hoeft hiervoor niets te regelen, aan die voorwaarde is tenslotte reeds voldaan.
 • Banken stellen een bouwkundige keuring verplicht bij huizen waarbij sprake is van 10% of meer achterstallig onderhoud van de woningwaarde, of bij advies van een taxateur. Met de gratis bouwkundige keuring van Alexa Housing is ook aan deze voorwaarden reeds voldaan. 

Wat betekent een bouwkundige keuring van uw woning?

Gratis bouwkundige keuring t.w.v. €375,-